30 Kasım 2009 Pazartesi

Merhabalar..





Öncelikle; ''Kendi nefsini ıslah edemeyen başkasını ıslah edemez'' buyuruyor büyüklerimiz. İç dünyamızda çözüme kavuşturamadığımız, uygulama noktasında nakıs kaldığımız meselelerde başkalarına ahkâm kesmek boşu boşuna laf kalabalığından başka bir şey değildir. Te'siri ise hiç yoktur.


Bir gün Mevlana Hazretleri'ne yanında küçük çocuğu bulunan bir kadın gelerek, 'Ya Mevlana Hazretleri benim oğlumun falan hastalığı var ama hiç bal yemiyor, oğluma öğüt verseniz de bal yiyip şifa bulsa' der, Mevlana Hazretleri 'Şimdi gidin kırk gün sonra gelin' buyurur. Kadın hiçbir şey anlamadan oradan ayrılır. Kırkıncı günün sonunda kadın tekrar çocuğuyla gelerek Mevlana Hazretleri'nin huzuruna çıkar ve oğlunun hiç bal yememesinden şekva eder. Mevlana Hz ise çocuğun başını okşayarak 'evladım bundan sonra bal ye' deyip kadına döner ' oğlun bal yemeye başlayacak' der. Kadın ise neden bunu kırk gün önce yapmadığının hikmetini sual eder. Mevlana Hazretleri de 'kırk gün öncesine kadar ben de hiç bal yememiştim, kırk gün boyunca bal yedim, o zaman söyleseydim sözümün oğluna hiçbir te'siri bulunmazdı' buyurur.


Ahir zaman nesli olarak nefsimizi ıslah etme yolunda gayet derecede duaya muhtacız..
Rabbimiz nefsimizi kendisinin dosdoğru yoluna sevk etmemizi ve imanla kabre girinceye kadar bunu muhafaza etmemizi bizlere nasip eylesin..
Amin..


Bu blog da inşallah kendi nefsimi düzene koyma yolunda inşallah küçük bir nebze de olsun katkı sağlasın. Bazı meselelerin düşünülmesi ile yazılması bambaşka şeyler, yazıya döküldüğü zaman içimizde şekillerin nizama girer, iç dünyamıza etkisi daha başka olur kanaatindeyim. Bunun haricinde hayata dair konulara, yakalayabildiğim nüanslara, okuduğum ve beğendiğim faydalı yazılara da bloğumda yer vermeyi düşünüyorum..


Âyinelerimiz temiz olsun..
Dua ile..
Related Posts with Thumbnails