31 Ocak 2010 Pazar

Mis Gibi Misvak! ve bir Son Not :)





Tıbb-ı Nebevi'de
Rehber-i mutlak olan Peygamberimiz (asm)
buyurdular ki:
Eğer ümmetim üzerine zahmet vermeyecek olsaydım,
her namazda misvak kullanmalarını emrederdim.


 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   
     Sünnete uygun olan misvak, erak ağacından elde edilen dallardan ibârettir; ince lifleri, kendine hâs güzel bir kokusu ve misvakın pek çok maddî ve ma‘nevî faydaları vardır ki, bunların bir kısmını sizinle paylaşmak istiyorum: 

  • Resûlullah’ın (asm) mühim bir sünneti yerine gelmiş olur. 
  • Allah’ın rızâsına ve hoşnudiyetine vesîledir. 
  • Ağız temizliğini sağlar. 
  • Dişleri parlatır, diş çürümelerini ve diş taşlarını önler. 
  • Diş etlerini kuvvetlendirir, ağız kokusunu giderir. 
  • Zekâyı artırır. 
  • Sesi güzelleştirir, konuşmayı kolaylaştırır. 
  • Göze kuvvet verir. 
  • Son nefeste kelime-i şehâdeti hatırlattırır. 
  • İhtiyârlığı geciktirir. 
  • Mideyi takviye edip, mide hastalıklarını önler. 
  • Hazmın kolaylaşmasını sağlar. 
  • Sevabı artırarak ömrü bereketli kılar.
     Tabiki öncelikle misvak kullanmamızın en temel sebebi Peygamberimizin sünneti olup tavsiye ettiği içindir. Yoksa burada yazdığım faydaları sadece kullanılmasına teşvik edicidir. Biz de inşallah Peygamberimizin sünnet olması cihetiyle kullanmaya başlayalım. Diğer faydalarını Rabbim zaten onun içine yerleştirmiş. Hiç deneyeniniz oldu mu bilmiyorum fakat gerçekten faydasını gördüm.
     Bende tembellik gösterip kullanmaya ara vermiştim. Son bir aydır mide ağrıları çekiyordum, mide ekşimem vardı aklıma hemen misvak geldi dün itibariyle alıp kullanmaya başladım ve midemdeki hararetin geçtiğini söyleyebilirim..
     Misvak hakkında başka Hadis-i Şeriflerin kaynaklarıyla beraber olduğu güzel bir yazıyla ilgilenirseniz buyrun buradan...


     Hayırlı geceler diliyorum. . .


Son notwww.saglikvakfi.org.tr sitesini incelerken gıda katkı maddeleri ile ilgili de bir bölüm olduğunu farkettim şiddetle incelemenizi öneririm. 
Konu başlıkları:

Yazdırılabilir özet tablo bölümünden word belgesi şeklinde E katkı maddelerinin tablosunu indirebilirsiniz. Çok faydası olacağına inanıyorum.. Ayrıca bunu da mutlaka okuyunuz diyorum herşeyi öz bir şekilde anlatmış..


Tekrar hayırlı geceler diliyorum :)

5 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Vaktin hayr olsun kardeşim,Evet çok haklısın ara ara bizde tembellik edip kullanmadık fakat bundan yaklaşık iki ay önce ailece misvak kullanmaya başladık tekrar.bu mide ekşimesine faydasını bizzat bende gördüm.Birde sararmaya başlayan dişleri zamanla beyazlatıyor.Hayrete düşerek farkettim.söylüyorsa mutlaka doğru söyler.Her tavrında,her sözünde derin hikmetler var elbet.Allah razı olsun kardeşim...

đerkenαя dedi ki...

Esselamü aleyküm. Allah razı olsun çok ehemmiyetli bilgilerdi, kullanmaya çalışıyordum ara ara, daha sık kullanıcam inşaAllah..

Adsız dedi ki...

selamun aleykum ve rahmetullah,

bende aylar once kullaniyordum,lakin yurt disinda bulmak,hemen gidip almak kolay olmuyor.istedigim misvagi bulamiyorum.gercektende cok faydasini gordum.disleri cok guzel temizliyor.gicir gicir oluyor inanin.

hayirli aksamlar.

EczDuman dedi ki...

Aleyküm selam.. Allah razı olsun..
Hayırlı akşamlar diliyorum..

Mel' dedi ki...

Allah razı olsun. Kalp kalbe karşı ,misvak kullanmayı sıklaştırınca ,blogumda konu edinmeyi niyet etmiştim, sizde okudum ve yazımda bu yazınızdan faydalanılması için linkinizi kullandım . Çok teşekkür ederiz hizmetiniz daim olsun her türlü.

Related Posts with Thumbnails