17 Ocak 2010 Pazar

Portakal Kokulu Müslüman

   Sıcacık insanı rahatlatan turuncu bir rengi vardır. Parlak kabuğu ve yuvarlak şekliyle gerçek bir güneşi andırır. İçi keseciklerle dolu beyaz kabukla kaplı, etli, sulu, tatlı bir meyvedir. Evet tadı gibi kokusu da muhteşemdir portakalın..



     Hayatın her aşaması için örnek olan ve bütün mahlukattan misaller veren , mahlukatın lisanından en iyi anlayan beşer olan Peygamber-i Zişan Efendimiz (asm) bize portakaldan misal vererek, portakal ile Kur'an okuyan mü'min arasında çok manalı ve hoş bir ilişki kuruyor ve buyuruyor ki:


     "Kur'an okuyan mü'minin misali portakal gibidir. Kokusu güzel, tadı hoştur. Kur'an okumayan mü'minin misali hurma gibidir. Tadı hoştur fakat kokusu yoktur."


      Günlük hayatımızda ne kadar Kur'an okuyoruz, onu ne kadar anlıyoruz acaba?


     Bu hadisi okuduğumda portakala olan ilgimin arttığını itiraf etmeliyim :) Zira bu hadis bize hep, Kur'an okumadaki eksikliğimizi hatırlatıyor. Ve Kur'an okuma şevkimizi artırıyor. Özellikle de insanın kendi hanesinde daha fazla zaman geçirdiği ve ibadetlerine daha çok zaman ayırabileceği, kış aylarında yazın rehavetinden kurtulup kışın ikaz edici, insanı kendine getirici soğuklardan, Kur'an'a olan iştiyakımızı ve ihtiyacımızı bu rehber hadis feyziyle ziyadeleştiriyor.


     Kış ayları içerisindeyiz. Gelin uzun kış geceleri geçmeden kendimize bir program yapalım. Günlük hayatımızda okuyacağımız ve anlamaya çalışacağımız bir miktar Kur'an olsun hep. Kur'an saatlerimiz, Kur'an günlerimiz olsun. Hem okuyalım, hem manasını bilelim. Hem de tefsirini mütalaa edelim. Birkaç satır da olsa ama her gün düzenli ve ciddiyetle.

2 yorum:

Urfa Tutkunu dedi ki...

Bu Hadis-i Şerifi ilk okuduğumda portakalı çok sevdiğim için çok sevinmiştim :) Şimdi bir kez daha okumak çok güzel oldu. Portakal kokululardan olmak ümidiyle. (urfatutkunu.blogcu.com)

EczDuman dedi ki...

Portakalın artık hayatımızda farklı anlamları da olmuştur inşallah :)

Related Posts with Thumbnails